De basis voor een goed aanlegde vijver is een doordacht en helder uitgewerkt plan van aanpak. Het aanleggen van een vijver is namelijk geen keuze die u zomaar maakt. Er moet gekeken worden naar eventueel noodzakelijke grondwerkzaamheden, meten van de grondwaterstand, de feitelijke aanleg van de vijver en tot slot natuurlijk de afwerking. Hoveniersbedrijf Erwin Feenstra uit Staphorst verzorgt uw complete vijveraanleg: van ontwerp, tot uitvoering en oplevering.

Vijvers zijn in verschillende typen mogelijk. Zo is er de vijver waarbij gebruik wordt gemaakt van vijverfolie. Deze vorm is de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen door de lage kosten, degelijkheid van het materiaal en eenvoudige verwerking en toepassing. Vijverfolie biedt grote flexibiliteit, want elke vorm en grootte is mogelijk.

Een voorgevormde kunststof vijverbak is eenvoudig te plaatsen, maar valt qua kosten duurder uit dan de folievariant. Ook bent u bij een vijverbak gebonden aan vaste vormen en afmetingen.

Een toepassingen die de laatste jaren ook een vlucht heeft genomen, is de gemetselde of betonnen vijver. Deze werkwijze maakt een strakke afwerking mogelijk, die veel gebruikt wordt voor koivijvers, stijlvijvers en zelfs zwemvijvers. De aanleg van een dergelijke vijver is werk voor professionals en door de materiaal- en arbeidskosten ook een van de duurste vijvervarianten.